pondělí 20. června 2016

Jahodové muffiny s čokoládou


Když začíná jahodová sezóna, je to znamení, že se nezadržitelně blíží léto - letní večery, dovolená, sluníčko, koupálko, vše co si jen dokážu přestavit :) O víkendu jsme vyrazili nasbírat jahody na jedno pole za městem. Receptů, co s jahodami, je obrovská spousta. Proto začínám sezonu muffiny, klasika ;) 

Recept je na 18ks muffinů.

Ingredience:
- 250g hladké mouky
- 80g moučkového cukru
- 1 prdopeč
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 2 vejce
- 180g změklého másla
- 130 ml mléka
- jahody rozkrájené na kousíčky
- 60g mléčné čokolády

Postup:
Předehřejeme si troubu na 180°C.

V jedné míse smícháme vajíčka s cukrem a s máslem utřeme do nadýchané pěny, přidáme mléko a mícháme, dokud nebude vše pěkně spojené. Do druhé mísy prosyjeme mouku, prdopeč, vanilkový cukr. Obsah druhé mísy přidáme do první a zapracujeme vše do hladkého těsta. Nakonec přidáme pokrájené ovoce.

Košíčky na muffiny vyplníme do 2/3 výšky a posypeme nasekanou čokoládou. Pečeme 15 - 18 min. do zlatova, kdy propečení poznáme propíchnutím špejle.


1 komentář:

  1. Stainless steel Tinting Ring for Men - Tinting
    Stainless steel Tinting titanium vs ceramic Ring for Men. Stainless steel titanium guitar chords Tinting Ring. Stainless stiletto titanium hammer steel Tinting Ring. Stainless steel Tinting Ring. Stainless steel Tinting titanium ingot Ring. Stainless steel Tinting Ring. black oxide vs titanium drill bits

    OdpovědětVymazat