sobota 6. prosince 2014

Jaký je rozdíl mezi muffinem a cupcakes?

Muffiny

Muffiny se objevily v Anglii v XVIII. století a o dvě století později se spolu s britskými osídlenci dostaly do Spojených států.

Těsto na muffiny je hutné a méně sladké, známe dokonce i slané muffiny.

Jejich příprava je velice jednoduchá: v jedné misce smícháme suché suroviny a v druhé ušleháme tekutiny. Pak to všechno dohromady promícháme vařečkou. Je důležité si uvědomit, že šlehač není vhodný, protože do těsta vhání vzduch. Výsledkem je husté a chuchvalcovité těsto.

Muffiny si dopřáváme především k snídani nebo ke svačině.



Cupcakes

Obměnou muffinů jsou takzvané cupcakes, dortíky, jež se ve Spojených státech zrodily v XIX. století. Patří mezi "hrníčkové moučníky". Název prozrazuje, jakým způsobem se suroviny odvažují.

Cupcake je vlastně minidortík, jehož základem je korpus, který je na povrchu bohatě ozdobený po většinou máslovou polevou. Této ozdobě se říká frosting.

Těsto je mnohem sladší, křehčí a nadýchanější než těsto muffinů. Při jejich přípravě používáme šlehač, který vhání vzduchové bubliny do těsta.

Cupcakes jsou velmi oblíbené na dětských oslavách, neboť při konzumaci jej můžete držet v ruce a nepotřebujete talířek, ani příbor.

Tento minidrotík může být výborným moučníkem stejně jaké každý jiný.

Žádné komentáře:

Okomentovat