pátek 2. ledna 2015

Mandle se skořicí


Výborné na zobání a nebo jako dárek :)

Ingredience:
- 400 g mandlí
- 3 bílky
- 15 g skořice
- 10 g hnědého cukru
- 10 g cukru krupice
- špetka soli

- nebo podle chuti, někdo míň skořice, někdo sladší :)

Postup:
Předehřejeme si troubu na 190° C.

Na plech si připravíme pečící papír, na který rovnoměrně mandle rozložíme. Vložíme do trouby a ponecháme je v troubě po dobu, dokud nezačnou mandle vonět, cca 5 - 10 min.

Poté plech z trouby vytáhneme a necháme mandle vychladnout.

Mezitím si vyšleháme bílky do pevného sněhu, kam opatrně zamícháme skořici, cukr a sůl. V připravené směsi obalíme mandle a opět dáme péct.

Pravidelně mandle mícháme, aby se nám vlivem karamelizování nespekly dohromady. Mandle jsou hotové, pokud jsou od sebe.

Po vytažení z trouby můžeme mandle posypat skořicí a cukrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat