sobota 4. června 2016

Mojito cupcakes


Léto se nám nezadržitelné blíží. Na létě zbožňuju hlavně ty míchaný drinky, ať už na festivalech, zahrádkách nebo na dovolené. Před rokem jsem zkoušela mojito cupcakes podle receptu, který vám ale přinesu později. Tyto cupcakes jsou podle Jemmy a mají jinačí chuť než ty předchozí. Budete moci posoudit sami, každý má něco do sebe ;)

Ingredience:
- 250g hladké mouky
- 250g cukru krupice
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1 lžička prdopeče
- kůra ze tří limetek
- 1 1/2 lžíce limetové šťávy
- 275g změklého másla
- 4 vejce velikosti L
- 1 1/2 lžíce mátou ovoněného mléka

Poleva:
- 300g změklého másla
- 400g cukru moučka
- 3 lžíce tmavého rumu
- 2 lžíce mátou ovoněného mléka

Postup: 

Nejdříve si připravíme ovoněné mléko. V kastrůlku na středním plamenu zahřejme 50ml mléka spolu s několika lístky máty. Jen co se začne mléko vařit, vypneme a pod pokličkou necháme vychladnout. Po vychladnutí mléko scedíme.

Předehřejeme si troubu na 170°C.

Suché ingredience prosyjeme do jedné mísy, přidáme limetovou šťávu a kůru, máslo, vejce a šleháme, dokud se nám směs pěkne nepropojí. Přidáme mátou ovoněné mléko a šleháme, dokud není těsto pěkně nadýchané. Do připravených papírových košíčků naplníme těsto do 2/3.

Mezitím si připravíme polevu. Máslo vyšleháme elektrickým šlehačem cca 4 - 5 min., dokud nebude máslo světlé a hladké. Moučkový cukr prosyjeme do mísy a pak ho po několika dávkách přidáváme k máslu. Postupně přidáváme rum a mátou ovoněné mléko. Šleháme dalších 3 - 5 min. Po vychladnutí cupcakes ozdobíme máslovým krém a limetkou v cukru.

Mátové lístky v cukru vytvoříme vyšlehaným bílkem do pěny, kterou mátové lístky potřeme a obalíme v jemném cukru.

Žádné komentáře:

Okomentovat