sobota 31. ledna 2015

Zimní cupcakes


V posledních dnech se zima konečně projevila a sněží každý den. Na zimě mám vlastně nejraději jen Vánoce a počasí, kdy za okny padá sníh, máme oheň v krbu, uvaříme si dobrý čaj a k němu sid dáme něco sladkého na zub. A to sladké právě přichází se zimními cupcakes od Jemmy z Food Tube, které ve mě vyvolávají pocit Vánoc. Přináším recept na 12 ks s menšími úpravami.

Ingredience:
- 120 g hladké mouky
- 120 g cukru krupice
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 2 lžičky prdopeče
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1/4 lžičky mletého hřebíčku
- 3/4 lžičky soli
- 150 g másla
- 2 velká vejce
- 2 lžíce plnotučného mléka
- 1 lžíce zlatého sirupu (zakoupila jsem v Marks & Spencer)

Poleva:
- 150 g másla
- 270 g cukru moučka
- 2 lžíce brandy

Postup:
Předehřejeme si troubu na 170° C.

Do velké mísy prosyjeme všechny suché přísady. V druhé misce vyšleháme máslo s vejcem. Přidáme mléko a zlatý sirup a šleháme dál, dokud nebude směs pěkně propojená.

Přisypeme obsah první misky a šleháme minimálně 2 minuty, aby bylo těsto pěkně prošlehané a vzdušné.

Připravíme si plech s 12 důlky a vložíme do nich košíčky, které vyplníme do 2/3 výšky. Pečeme cca 20 min., kdy úplné propečení poznáme propíchnutím špejle.

Mezitím si připravíme polevu. Máslo šleháme 4 - 5 minut, dokud nebude pěkně světlé a hladké. Moučkový cukr prosyjeme do velké mísy a pak ho ve dvou dávkách přidáme k máslu. Vlijeme brandy a šleháme dalších 5 minut, nebo až bude vše propojené. Pokud poleva vypadá moc tuhá, přidejte lžičku mléka nebo v případě přiostření přilejte brandy.

Vychladlé cupcakes ozdobíme polevou, kdy jsem použila trezírovací špičku Wilton 2A.

Žádné komentáře:

Okomentovat