pátek 2. ledna 2015
Mandle se skořicí
Výborné na zobání a nebo jako dárek :)
Ingredience:
- 400 g mandlí
- 3 bílky
- 15 g skořice
- 10 g hnědého cukru
- 10 g cukru krupice
- špetka soli
- nebo podle chuti, někdo míň skořice, někdo sladší :)
Postup:
Předehřejeme si troubu na 190° C.
Na plech si připravíme pečící papír, na který rovnoměrně mandle rozložíme. Vložíme do trouby a ponecháme je v troubě po dobu, dokud nezačnou mandle vonět, cca 5 - 10 min.
Poté plech z trouby vytáhneme a necháme mandle vychladnout.
Mezitím si vyšleháme bílky do pevného sněhu, kam opatrně zamícháme skořici, cukr a sůl. V připravené směsi obalíme mandle a opět dáme péct.
Pravidelně mandle mícháme, aby se nám vlivem karamelizování nespekly dohromady. Mandle jsou hotové, pokud jsou od sebe.
Po vytažení z trouby můžeme mandle posypat skořicí a cukrem.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat